Закон і Бізнес


Усі навколо злочинці!


№30 (1536) 24.07—30.07.2021
2939

Як казав герой роману Михайла Булгакова, «люди як люди... квартирне питання тільки їх зіпсувало». Так і в житті спори за право власності не просто псують людей, а можуть перетворювати учасників процесу на загрозу не лише для суддів.


Голова Центрального апеляційного господарського суду Юрій Парусніков розглядає у складі колегії скаргу одного ТОВ на рішення Господарського суду Дніпропетровської області щодо права власності.

Суд призначив скаргу до розгляду, залишивши при цьому скаргу первісного позивача без руху. Згодом товариство подало до ЦАГС ще одну апеляцію. У ній також ішлося про те, що ГС та АС Дніпропетровської області «не державні установи, а установи приватного права, в яких скоюються злочини з фальсифікації правосуддя і які контролюються та підкуповуються злочинцями». 

Представник товариства наполегливо вимагав призначити суддів «в особистому ручному режимі», а не через автоматизовану систему. А принагідно звинувачував суддів ЦАГС у скоєнні злочинів з відома голови та за його вказівкою. 

Письмовими закидами представник позивача не обмежився, уже під час засідання він лаявся та звинувачував суддів у скоєнні тяжких злочинів, погрожуючи розправою й навіть убивством. При цьому намагався змусити колегію не заслуховувати інших учасників процесу, «оскільки вони є злочинцями». Від хулігана дісталося не тільки колегії, а й іншим громадянам, працівникам суду і навіть працівникам Служби судової охорони — «фізичне знищення» він обіцяв і їм. 

Черговим бастіоном невдоволення стала для чоловіка його сторінка у «Фейсбуку». Уже там він пророчив служителям Феміди «трибунал і смертну кару», а потім звернувся до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська, аби ті внесли до ЄРДР відомості про скоєний Ю.Парусніковим злочину за ст.109 «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади» КК.

Голова ЦАГС повідомив про дані обставини, психологічний тиск і втручання в діяльність Вищу раду правосуддя (№2940/0/6-21) та Генерального прокурора.