Закон і Бізнес


У ВРП хочуть врегулювати питання з/п працівників судів


19.07.2021 16:59
12051

Розмір посадових окладів працівників судів не відповідає потребам сьогодення, і унеможливлює формування якісного складу апаратів судів, і сприяє відтоку кваліфікованих кадрів.


На це завернув увагу член ВРП Олег Придивус під час чергового засідання робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, створеної у Комітеті ВРУ з питань правової політики, передає «Закон і Бізнес».

Прудивус вважає, що визначення базових окладів працівників апаратів судів – один з пріоритетів формування бюджетної політики на наступний рік. На засіданні, усі прийшли згоди, що треба внести зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» для визначення окладів і надбавок працівникам апаратів судів та розробки відповідного проекту документа. Напрацювання будуть представлені на розгляд робочої групи.

ВРП ще опрацьовує питання погодження перерозподілу бюджетних видатків щодо виплати суддівської винагороди та рівномірного розподілу бюджетних коштів для виплати заробітної плати працівникам апаратів судів за пропозиціями ДСА України.

Закон і Бізнес