Закон і Бізнес


Страховка від вигорання


№29 (1535) 17.07—23.07.2021
3208

Федеральний апеляційний суд розглянув справу колишнього топ-менеджера однієї з найбільших юридичних фірм. Жінка претендувала на страховку по інвалідності у зв’язку з тривогою, депресією та стресовим розладом через роботу.


Ліза Голден з 1997 року працювала у Williams & Connolly — одній з найуспішніших юридичних фірм США. У результаті досягла позиції заступника фінансового директора.

У 2015 році Л.Голден звільнилася через емоційне вигорання. Як вона пояснювала в суді, в бухгалтерії не вистачало персоналу, що призводило до надмірного навантаження. Крім цього, жінка заявила, що піддавалася знущанням, жорстокому поводженню і домаганням, у тому числі сексуальним, розповів Bloomberg Law.

Напередодні звільнення Л.Голден подала заяву до страхової компанії на отримання допомоги по інвалідності. Вона поскаржилася на цілий букет психічних розладів — тривогу, плаксивість, нічні кошмари, тремор, поганий апетит і навіть відчуття неминучої загибелі. Жінка пов’язувала свої проблеми з робочою атмосферою і тривалим перебуванням в офісі.

Їй призначили обстеження та лікування у двох лікарів, у тому числі психіатра. Однак медики дійшли висновку, що проблеми зумовлені специфічними умовами праці саме в цій юрфірмі. Отже, вона може змінити роботодавця і повернутися до своїх обов’язків у нормальному робочому ритмі.

У 2019 Л.Голден подала позов, вимагаючи, зокрема, компенсації по інвалідності та відповідних пільг. Суд першої інстанції виніс рішення на користь страховика.

Апеляційний суд шостого округу США дійшов висновку, що експерти страхової спиралися на об’єктивні докази. Отже, Л.Голден могла з успіхом виконувати свої обов’язки в іншого роботодавця. Тому в задоволенні скарги було відмовлено. Тобто суд скористався принципом: якщо робота викликає депресію — кинь її, роботу таку.