Закон і Бізнес


Адвокату закидають махінації з квартирою мерця

Погорів на логістиці


16.07.2021 14:14
4104

Київському адвокату приписують бажання заволодіти разом з подільниками квартирою мертвого пенсіонера. Правоохоронці обіцяють якнайшвидше повідомити про підозру і обрати запобіжний захід.


Про факт затримання адвоката повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора, передає «Закон і Бізнес».

Правоохоронці розповіли, що аферистів розкрили на спробі вивезти померлого і передачі грошей за послугу транспортування.

Тепер їм інкримінують наругу над тілом померлого, шахрайство, підробку документів, а також умисне вбивство. За сукупністю злочинів, якщо вони будуть доведені судом, людям загрожує до 15 років позбавлення волі

Згідно з даними слідства, в січні 2021 року в квартирі на вулиці Олени Теліги вони знайшли тіло 89-річного киянина. Про смерть нікому не повідомили. Нібито було підроблено договір купівлі-продажу на це житло, датований 2010 роком. У ньому було вказано прізвище нотаріуса, яка померла в лютому 2021 року. Так, на підставі цього договору інший нотаріус вніс до реєстру відомості про право власності на квартиру підставної особи.

Від тіла дідуся вирішили позбутися, після того, як квартира була переоформлена, - кажуть в прокуратурі. Повідомляється, що було підроблено свідоцтво про смерть, в якому тепер стояла дата 4 липня 2021 року. Слідство вважає, що адвокат найняв осіб, які за 1000 доларів погодилися перевезти тіло в крематорій.

Закон і Бізнес