Закон і Бізнес


В ООН продовжать стежити за правами людини в Україні


.

14.07.2021 16:04
2190

Рада ООН з прав людини та українська влада протягом наступних двох років продовжать розглядати ситуацію з правами людини в Україні (на всій її території в межах міжнародно визнаних кордонів).


Рада ООН прийняла резолюцію A/HRC/47/L.25 «Співпраця з Україною і допомога їй в області прав людини», про це поінформували в МЗС України, передає «Закон і Бізнес».

Відзначено, що розгляд буде проходити в рамках інтерактивних діалогів з Верховним комісаром ООН з прав людини на основі підготовлених її Управлінням доповідей про ситуацію в Україні з акцентом на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях.

Згідно з резолюцією, Управління Верховного комісара ООН з прав людини також продовжить надавати Україні технічну допомогу в області прав людини.

«Це частина системної роботи МЗС щодо донесення світові правди про грубі порушення Російською Федерацією прав і основних свобод людини на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей», - резюмував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, два роки тому в ООН вже ухвалювали резолюцію з цього питання (див.  резолюцію 41/25). 

Закон і Бізнес