Закон і Бізнес


Зарплати працівників суду слід окремо прописати в законі – думка


.

13.07.2021 11:44
3739

Необхідно чітко визначити посадові оклади працівників апаратів судів як окремої категорії державних службовців на законодавчому рівні з урахуванням усіх складових заробітної плати, яка могла б забезпечити гідний рівень життя кваліфікованого працівника.


Таку думку висловив член ВРП Олег Прудивус під час засідання робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні (утворена у Комітеті ВР з питань правової політики), передає «Закон і Бізнес». 

Він зауважив, що виплати працівникам апарату судів сьогодні мають несистемний характер і відповідні зміни повинні бути передбачені, зокрема, у Законі «Про судоустрій і статус суддів».

Також чиновник зазначив, що ВРП продовжує вивчати питання перерозподілу бюджетних видатків з метою виплати суддівської винагороди.

Після надходження та опрацювання пропозицій Державної судової адміністрації України, питання перерозподілу бюджетних видатків в частині виплати суддівської винагороди буде відразу включено до порядку денного засідання ВРП.

Закон і Бізнес