Закон і Бізнес


Morgenshtern погрожує СБУ в ОАСК. Відкрито провадження


.

02.07.2021 14:22
2163

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження справі за позовом Алішера Моргенштерна до Служби безпеки України щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці.


Про це повідомили прес-службі суду, передає «Закон і Бізнес».

Раніше, 22 червня, ОАСК залишив позовну заяву без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків. У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви позивачем усунуто.

Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам КАС, розповіли у суді. Дана справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Позивач просить ОАСК визнати протиправними дії СБУ стосовно підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення громадянина Російської Федерації Алішера Валєєва (сценічне ім’я MORGENSHERN) до Переліку осіб,  які створюють загрозу національний безпеці.

Також у позовних вимогах зазначено – визнати протиправним та скасувати наказ МКІП, датований квітнем 2021 року про оновлення відповідного Переліку, на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному веб-сайті, який доповнено особою Алішера Валєєва.  Водночас,  Моргенштерн просить ОАСК витребувати у Служби безпеки України постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

Закон і Бізнес