Закон і Бізнес


РАУ дослідить проблеми декларування та фінмоніторингу


02.07.2021 09:03
2066

Сьогодні, 2 липня, у м. Кам’янець-Подільський розпочинається чергове засідання Ради адвокатів України. У порядку денному 10 питань.


Управління проведення спеціальних перевірок та моніторингу способу життя Національного агентства із запобігання корупції розіслало членам КДКА регіонів повідомлення про неподання декларацій. Голови КДКА оцінили такі листи як втручання в діяльність адвокатури та звернулися до Ради адвокатів України. Докладніше про витоки цієї проблеми читайте у статті «Суб’єктивне декларування».

Серед інших цікавих проблем – планується надати роз’яснення стосовно того, чи є адвокат суб’єктом фінансового моніторингу лише стосовно осіб, які є його клієнтами в розумінні Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», та чи має право адвокат як суб’єкт фінансового моніторингу, на виконання положень Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», подавати до уповноважених органів державної влади, передбачену вказаним законом інформацію щодо особи, яка не є його клієнтом.

З порядком денним засідання РАУ можна ознайомитися за посиланням.

Закон і Бізнес