Закон і Бізнес


Визначено критерії інвестиційних нянь


24.06.2021 12:05
2899

Уряд затвердив обов’язкові критерії щодо фінансової спроможності потенційного інвестора, зокрема, достатність власного капіталу, чистого операційного грошового потоку та наявність джерел фінансування для покриття значних інвестицій.


Під час останнього засідання Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень, необхідних для надання державної підтримки інвестиційним проектам зі значними інвестиціями, передає «Закон і Бізнес».

В Мінекономіки пояснили, що готували підзаконні акти в рамках практичної реалізації Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (Закон про інвестнянь).

Зокрема, затверджені критерії до інвестнянь дозволить потенційним інвесторам оцінити попередньо свою фінансову спроможність для реалізації інвестиційних проектів із значними інвестиціями та готувати відповідні документи для подачі їх до Мінекономіки в складі заявки.

Також затверджено Порядок взаємодії уповноваженої установи (UkraineInvest) із інвесторами, органами влади та місцевого самоврядування з питань, пов’язаних із супроводом підготовки та реалізації таких проектів.

Крім того, Кабінет Міністрів доповнив Положення Мінекономіки новими завданнями, визначеними Законом про інвестнянь.

До нових завдань Мінекономіки відносяться наступні:

здійснення оцінки інвестиційного проекту із значними інвестиціями, підготовки висновків про доцільність/недоцільність реалізації такого проекту та укладення спеціального інвестиційного договору;

ведення реєстру проектів із значними інвестиціями;

контроль та моніторинг виконання спеціальних інвестиційних договорів.

Закон і Бізнес