Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 22 - 25 червня


.

22.06.2021 08:57
1984

Схоже, що між святами Трійці і Днем Конституції державні органи вирішили перепочити. Тож короткий тиждень буде присвячений проведенню освітніх заходів.


22 червня

Відбудеться дискусія «Засади та функціонал РБО під час захисту дніпровського бізнесу на прикладі практичних кейсів». Її організовує Національна асоціація адвокатів України за ініціативою комітету НААУ з питань захисту бізнесу та інвесторів спільно з Радою бізнес-омбудсмена. Аналізуватимуться найбільш поширені проблеми, що порушені у скаргах до РБО.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з податкового та митного права. Обговорюватимуть новели податкового законодавства, зокрема, податок на Google, законопроекти №5153 про «податкову амністію» та №5600 щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

У Вищій школі адвокатури пройде марафон вебінарів «Звільнення державних службовців». Йтиметься про скорочення працівників, звільнення як міру протидії корупції, порушення присяги, а також проблеми виконання рішень про поновлення на посаді та стягнення компенсації за вимушений прогул.

23 червня

Транслюватиметься вебінар «Конвенція Тромсо: що нового для адвокатів?». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже, які новели у сферу доступу до інформації внесені Конвенцією Ради Європи про доступ до офіційних документів, яку ратифікувала зокрема і Україна.

Пройде вебінар «Колегіальне ухвалення судових рішень». Навчання проводить Національна школа суддів у співпраці з програмою USAID «Нове правосуддя».

24 червня

Вебінар «Судовий захист прав інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг». Захід проводить Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар «Право неплатоспроможності фізичної особи за КзПБ». Слухачі дізнаються, кому підходить інститут банкрутства фізособи, в чому його вигода та загрози, а також як склалась судова практика з цього питання.

У Дніпрі пройде семінар «Шляхи реалізації принципів верховенства права в адміністративному судочинстві». Навчання для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів проводить Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів.

25 червня

В Одесі пройде Criminal Law Forum «Золотий Дюк». Форум, що збирає Асоціація адвокатів України, — це можливість дізнатися про останні зміни та тенденції практики, подискутувати про актуальне, поглянути очима опонента на кримінальний процес, відкрити для себе нові прийоми та засоби захисту клієнта.

У Харкові відкриється Legal Tax Forum. Під час заходу, який організовує відділення Асоціації правників України в Харківській області, йтиметься про тренди податкового адміністрування, тенденції в міжнародному оподаткуванні тощо.

Круглий стіл «Конституційне право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування». Національна асоціація адвокатів України приурочила цей захід до 25-річчя Конституції. Обговорюватимуться особливості здійснення цього права, легітимні очікування та обмеження в умовах пандемії.

Вебінар «Призначення арбітра: як обрати та які етичні правила та інші фактори врахувати». Лектори Вищої школи адвокатури розглянуть процедуру формування складу арбітражного трибуналу, зокрема за регламентами Лондонського міжнародного арбітражного суду (LCIA), Стокгольмської торгової палати (SCC) та Міжнародної торгової палати (ICC).

Закон і Бізнес