Закон і Бізнес


Інформацію про кваліфікації об’єднають в реєстр


.

17.06.2021 10:37
2298

Інформацію про кваліфікації, а також про присвоєні (підтверджені) професійні кваліфікації, кваліфікаційні центри, експертів з акредитації кваліфікаційних центрів об’єднають у єдиний реєстр.


Положення про Реєстр кваліфікацій затвердив Кабінет Міністрів України під час свого останнього засідання, передає «Закон і Бізнес».

Документом урегульовується порядок створення і ведення цього реєстру для задоволення потреб юридичних і фізичних осіб, роботодавців, органів влади в оперативному отриманні відомостей про кваліфікації, способи набуття і присвоєння кваліфікації.

«В Україні активно розвивається сфера кваліфікацій, постійно розробляються та затверджуються професійні стандарти, обговорюється процес створення мережі кваліфікаційних центрів та порядку їх акредитації, активно розвивається напрям визнання неформальної та інформальної освіти. Наразі інформація у сфері кваліфікацій потребує систематизації та створення єдиної бази даних, яка дозволить її впорядкувати та використовувати при розробці нових кваліфікацій, професійних стандартів, в питаннях визнання результатів неформального та інформального навчання тощо», – зазначив заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

Основними завданнями Реєстру є забезпечення:

- доступності інформації про кваліфікації;

- інформування фізичних і юридичних осіб про видані документи про професійні кваліфікації;

- проведення моніторингу розвитку Національної системи кваліфікацій;

- достовірності виданих документів про професійну кваліфікацію.

Розпорядником Реєстру визначається Національне агентство кваліфікацій.

Закон і Бізнес