Закон і Бізнес


Чисте море


№24 (1530) 12.06—18.06.2021
2797

З настанням літа багато хто розмірковує про те, як опинитися на березі водойми, покупатися й позасмагати. Зрозуміло, щоб і пляж, і вода були якомога чистішими. Є місця, де це гарантовано на 100%.


За даними щорічного моніторингу Європейського агентства з охорони навколишнього середовища, лідерство за чистотою води для купання зберігає Кіпр. У цій країні якість води на всіх пляжах визнано відмінною.

Крім Кіпру, найчистішої водою на пляжах можуть також похвалитися Австрія (97,7%), Греція (97,1%), Мальта (96,6%) і Хорватія (95,1%), наводить дані «Европульс».

Загалом в Європі визнано відмінною якість води в 82,8% місць для купання, що дещо менше, ніж роком раніше (85,1%). А мінімальні вимоги до якості води дотримані на 93% європейських пляжах.

Нагадаємо, що до списку 25 найкращих пляжів світу користувачі Trip Advisor включили 7 європейських. Це Плайя-де-Кофете на Канарських островах і Ла-Конча Біч на березі Біскайської затоки в Сан-Себастьяні (Іспанія), Балос на Криті та Елафонісі в Греції. По одному популярному пляжу є на Сицилії (Реббіт-Біч), у Португалії (Фалезе на Середземному морі) та Франції (Санта-Жіулья на Корсиці).