Закон і Бізнес


Адвокати і декларування: ВР просять якнайшвидше ухвалити закон


10.06.2021 13:01
2061

Верховну Раду закликали розглянути на найближчому пленарному тижні законопроект №3602, який прибирає правову невизначеність щодо обов’язку подання декларацій для адвокатів, обраних до складу КДКА і ВКДКА.


З таким проханням Національна асоціація адвокатів України звернулася до Голови Верховної Ради, передає «Закон і Бізнес».

«НААУ підтримує напрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону «Про запобігання корупції» щодо уточнення переліку осіб, які входять до складу конкурсних, дисциплінарних комісій недержавних організацій професійного самоврядування (саморегулювання) для цілей фінансового контролю (реєстр. № 3602), яким пропонується комплексний та системний підхід для вирішення питання щодо фінансового контролю даної категорії осіб та усуває існуючу правову невизначеність», - ідеться у листі.

Нагадаємо, Комітет ВР з питань антикорупційної політики раніше розглянув на своєму засіданні зауваження та пропозиції, що надійшли від суб’єктів  законодавчої ініціативи до проекту, який був ухвалений парламентом 5 березня.

Рада адвокатів України у рішеннях №30 і 31 вказувала на те, що розширене тлумачення Закону України «Про запобігання корупції» в частині віднесення Голови, членів кваліфікаційно- дисциплінарної комісії адвокатури, Голови та членів Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури до суб’єктів, визначених підпунктом «в» пункту частини першої статті 3 вказаного Закону, суперечить принципу правової визначеності, який є складовою принципу верховенства права та може розцінюватися як втручання в роботу недержавних професійних самоврядних організацій.

Докладніше про проблему читайте у статті «Суб’єктивне декларування».

Закон і Бізнес