Закон і Бізнес


Анонс правових подій 7 -12 червня


.

07.06.2021 08:59
1945

Цього тижня суддів відсторонятимуть від посад та відкриватимуть дисциплінарні справи, а адвокати обговорюватимуть проблеми корпоративного права та стрілятимуть по тарілочках.


7 червня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується винести рішення у 2-х дисциплінарних справах, а також затвердити висновки щодо 23 скарг на дії суддів.

Пройде онлайн-дискусія «Гендерні аспекти у сімейних правовідносинах». Її організовують комітети з питань гендерної політики та з сімейного права Національної асоціації адвокатів України.

Засідатиме комітет з інтелектуальної власності Асоціації правників України. Обговорюватимуться особливості соціологічних опитувань, що використовуються як докази у справах про недобросовісну конкуренцію та у сфері інтелектуальної власності.

8 червня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона розгляне клопотання Генеральної прокуратури про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Донецького окружного адміністративного суду. Крім того Рада визначиться із внесенням подання про призначення 2-х суддів, а також розгляне скаргу на закриття дисциплінарного провадження щодо судді Верховного Суду.

Відбудеться семінар «Тенденції судового розгляду трудових спорів». Слухачі заходу, який проводить комітет з трудового права Національної асоціації адвокатів України, дізнаються як про особливості законодавчого регулювання, так і вирішення трудових спорів у судовій практиці.

Працюватиме Жіночий клуб Асоціації адвокатів України. Головною темою зустрічі стане етика бізнесу як складової етики ділових відносин. Зокрема, що обрати сучасному підприємцю: бізнес заради прибутку чи для досягнення моральних цілей.

9 червня

Засідатимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони мають визначитися із 9-ма дисциплінарними справами, зокрема, щодо судді Вищого антикорупційного суду. Також вони вивчать 90 нових скарг на дії суддів щодо наявності підстав для відкриття провадження.

Онлайн-трансляція «ТМ: побудова правової позиції при реєстрації та судових спорах». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про неоднозначну судову практику щодо необхідності залучення експертів та оцінки торговельних марок з точки зору «пересічного споживача».

Працюватиме секція виконавців Асоціації правників України. Під час заходу обговорять проблемні питання виконавчого провадження та перспективи його реформування.

10 червня

Засідатиме Вища рада правосуддя. В неї на порядку денному буде 4 подання про призначення суддів та 4 заяви про відставку. Також має бути розглянуто клопотання про поновлення строку на оскарження рішення дисциплінарної палати.

Круглий стіл «Доказове значення висновку психолога та судово-психологічної експертизи у сімейних справах». Його проводять комітети з сімейного права, з цивільного права та процесу, експертного забезпечення адвокатської діяльності Національної асоціації адвокатів України та Центр сімейно-правових досліджень.

11 червня

Збереться на засідання Рада суддів. Перед перервою на відпускний період члени органу суддівського самоврядування обговорять низку актуальних для судової системи питань.

В Одесі відкриється ІІІ Південний форум з корпоративного права. Учасники заходу, який збирає Асоціація правників України, обговорять актуальні питання поточної практики та особливості корпоративного врядування.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати марафон вебінарів «Про розірвання трудових договорів». Спікери розкажуть про особливості розірвання трудових договорів і контрактів, проаналізують практику Верховного Суду з цього питання.

12 червня

На Рівненщині пройде Щорічний турнір зі стендової стрільби серед адвокатів. Змагання організовує комітет з питань фізичної культури та спорту Національної асоціації адвокатів України за підтримки Ради адвокатів Рівненської області.

Закон і Бізнес