Закон і Бізнес


Відновне правосуддя


.

№23 (1529) 05.06—11.06.2021
2599

Члени Вінницького регіонального представництва комітету «UNBA NextGen» долучилися до реалізації пілотного проекту «Програма відновлення неповнолітніх, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення».


Члени комітету взяли участь у проекті на запрошення Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій обл.

«Таку програму ще називають «відновне правосуддя». Її зміст полягає у примиренні потерпілого й підозрюваного, яким є неповнолітній, на стадії досудового розгляду. Метою відновного правосуддя вважають забезпечення ресоціалізації неповнолітніх, звільнення їх від кримінальної відповідальності, що сприятиме отриманню шансу на благополучне подальше життя», — зазначає очільник регіонального представництва Жанна Грушко.

Також під час круглого столу обговорили результати й проблеми реалізації проекту, які виникли впродовж року після його впровадження на території області.

У заході також взяли участь: представники Дитячого фонду ООН в Україні, Координаційного центру з надання правової допомоги Вінницької обласної та окружних прокуратур, Вінницького апеляційного суду, департаменту соціальної політики, служби у справах дітей Вінницької облдержадміністрації, вінницьких ЗВО.

В свою чергу Вінницьке регіональне представництво «NextGen» залучатиме молодих адвокатів для супроводу неповнолітніх правопорушників на всіх етапах реалізації програми.