Закон і Бізнес


Здатися красиво


.

№23 (1529) 05.06—11.06.2021
2651

Новозеландець, якого розшукували за збройний напад, вирішив здатися поліції. Але подумав, що просто прийти до відділку — це якось банально, а тому придумав, як зробити це красиво.


Джеймса Браянта звинуватили в збройному нападі, нанесенні ножових поранень, публікації шкідливих повідомлень, неявці до суду. 5 тижнів він переховувався в глушині поруч із фермерським поселенням Вайанакаруа. Там Дж.Браянт коротав час за заняттями йогою, повідомляє NZ Herald.

Здатися він вирішив після того, як побачив поліцейське повідомлення, в якому його назвали небезпечним злочинцем і рекомендували людям не наближатися до нього. Як потім пояснив його адвокат Артур Тейлор, «думаю, він подивився пару фільмів, у яких поліція вдирається зі зброєю і так далі».

Тому новозеландець не став чекати спецпризначенців і сам прибув до відділку міста Данідін на... орендованому вертольоті. Під час польоту його супроводжував адвокат. У небі вони пили шампанське та їли устриць. «Це була перша пристойна їжа Джеймса за останні кілька тижнів», — сказав захисник.

Адвокат раніше був знайомий з Дж.Браянтом — він допомагав робити персональний сайт. Тому юрист погодився стати посередником у мирному арешті. Дж.Браянт сам оплатив оренду вертольота, бо «хотів виглядати стильно».