Закон і Бізнес


А в тюрмі зараз вечеря...


Коли у тюрмі краще, ніж на волі..

№23 (1529) 05.06—11.06.2021
2707

Перебування в переповнених камерах не дозволяє дотримуватися соціальної дистанції. Тому влада Індії намагається розвантажити пенітенціарну систему, але проти — самі ув’язнені.


Так, наприклад, у 9 установах індійського штату Уттар-Прадеш 21 чоловік спочатку подали прохання про умовно-дострокове звільнення, але, отримавши схвалення влади, відмовилися виходити на волю. На їхню думку, під час пандемії залишатися у в’язниці безпечніше, оскільки там надають їжу, необхідні лікарські препарати і регулярно проводять медичні огляди, пише India Today.

Глава індійської пенітенціарної системи Ананд Кумар підкреслив, що засуджені висловили своє побажання в письмовому вигляді, як це передбачено законом, тому їх позицію слід «прийняти і поважати». Він також зазначив, що після звільнення в’язням «доведеться боротися, щоб заробити гроші на життя».

Ще в березні минулого року Верховний суд Індії розпорядився зменшити кількість осіб, які утримуються за гратами. Тоді в країні умовно-достроково або під заставу відпустили на волю 11 тис. ув’язнених.

Також ВС наказав усім штатам і союзним територіям створити комітети високого рівня для розгляду питання про умовно-дострокове звільнення або тимчасове звільнення під заставу ув’язнених і притягуються до кримінальної відповідальності за злочини, що тягнуть за собою позбавлення волі строком до 7 років. Очікується, що невдовзі ще 11,5 тис. в’язнів можуть вийти на свободу згідно з рішеннями зазначених комітетів. Звісно, якщо погодяться на це.