Закон і Бізнес


Шанс для злочинця


Е.Мартелл (ліворуч) склав адвокатську присягу, яку прийняв суддя Б.Морроу

№23 (1529) 05.06—11.06.2021
3997

Коли адвокатське свідоцтво отримує прокурор або суддя, це не дивно. Але трапляється що нову професію освоює колишній засуджений, натхненний промовою судді при винесенні вироку.


У 2005 році 27-річний житель штату Мічиган Едвард Мартелл був заарештований за звинуваченням у виготовленні та торгівлі наркотиками. Кримінальну справу розглядав окружний суддя Брюс Морроу. Наркоторговцю, який неодноразово мав серйозні проблеми з поліцією, загрожував 20-річне ув’язнення.

Однак Б.Морроу несподівано призначив надзвичайно м’яке покарання - 3 роки умовно. При цьому суддя виголосив надихаючу промову. Він побажав засудженому побудувати гідну кар’єру і стати успішним керівником великої корпорації, повідомляє подробиці ABA Journal.

Як не дивно, слова судді справили враження на чоловіка. У 2008 році Е.Мартелл повернувся до коледжу, а потім поступив на юридичний факультет католицького університету, отримавши стипендію за успішність. Після закінчення вузу він працював клерком в офісі державного захисника та великій юрфірмі в Детройті. Весь цей час служитель Феміди і колишній злочинець підтримували тісні стосунки, періодично телефонуючи один одному.

Завдяки суддівської підтримці і порадам, Е.Мартеллу вдалося пройти традиційну для майбутніх американських адвокатів перевірку на високі морально-етичні якості. Також кандидату допомогли досвідчені юристи з його фірми. Крім того, враження на приймальну комісію справила заявка Е.Мартелла обсягом 1200 сторінок. Сам кваліфікаційний іспит майбутній адвокат здав з другої спроби.

Недавно Е.Мартелл склав адвокатську присягу, яку прийняв суддя Б.Морроу. Урочиста церемонія відбулася у тому самому залі, де майбутній адвокат отримав умовний вирок.