Закон і Бізнес


ВРП поцікавиться розслідуванням справи щодо погроз київській судді


02.06.2021 09:44
2434

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками втручання у здійснення правосуддя.


На час епідемії Феміда вирішила стати доступнішою і розмістила номери робочих телефонів працівників. Однак це відкрило можливості для невдоволених сторін висловлювати обурення.

Одного разу суддя Солом’янського районного суду м.Києва Вікторія Жовноватюк мала дуже завантажений день. Учасник одного з проваджень, які вона того дня мала розглянути, зателефонував на робочий номер і повідомив, що спізниться на годину-дві.

Телефонні номери суддів розмістили на сайті установи, щоб на час карантину особи мали доступ до суду. Непунктуальний чоловік згодом дзвонив ще на робочий номер судді, але ніхто не відповідав, адже В.Жовноватюк постійно перебувала у залі засідань, слухаючи справи. В тому числі і справу чоловіка, який телефонував. 

Прийшовши на роботу наступного дня, суддя довідалась, що на робочий телефон прийшли повідомлення. Очевидно, дописувач думав, що номер приватний, і висловив своє невдоволення та пригрозив жінці. Йому не сподобалось зауваження судді щодо того, що він постійно змінює місце проживання, й те, що рішення цього дня не буде.

Така поведінка сторони процесу обурила служительку Феміди, й вона звернулася до Вищої ради правосуддя (№4332/0/6-20).

Закон і Бізнес