Закон і Бізнес


Ще трішки рівноправ’я


№23 (1529) 05.06—11.06.2021
3313

Кожен громадянин має право хотіти жити краще. Для цього йому потрібні дах над головою і кермо в руках, за прийнятну ціну та з мінімальними податками. Інакше яка це демократія?


Такими закликами нардепи пояснюють свій проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (№5561), що передбачає подовжити пільговий режим увезення транспортних засобів з-за кордону.

Мовляв, не від гарного життя українці купують за кордоном автомобілі, що були у користуванні. Тож не варто додавати їм нервів через те, що доводиться їздити на «євробляхах». Та й не справедливо це! «Громадянин, який не зможе розмитнити свій транспортний засіб за вказаною в законі ціною, поставить законодавцю логічне питання: «А чому він розмитнив свій транспортний засіб за одну ціну, а я за іншу?», — наголошує автор проекту і констатує, що такий громадянин матиме рацію.

А тому, на переконання нардепа, слід продовжити дію пільгових ставок, якщо автомобіль було ввезено в Україну до 31.03.2021 або повторно до 30.04.2021. Втім, ті власники «євроблях», які ввезли свої авто після вказаних дат, можуть згодом поставити законодавцеві аналогічне питання щодо рівноправ’я.