Закон і Бізнес


Як почути дитину: презентовано переклад посібника РЄ


«Слухай – Дій – Змінюй»

01.06.2021 09:11
2700

До Дня захисту дітей проект Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» презентував переклад українською мовою посібника Ради Європи з питань участі дітей «Слухай – Дій – Змінюй».


Посібник є одним із елементів реалізації Стратегії з прав дитини, повідомили в Офісі РЄ в Україні, передає «Закон і Бізнес».

Посібник ставить на меті допомогти фахівцям зрозуміти право дитини бути почутою та підтримати його реалізацію. У ньому містяться практичні підходи, які допоможуть фахівцям зробити все, щоб реалізувати на практиці участь дітей і зробити її результативною. В посібнику роз’яснено значення терміну «участь дітей», а також показано те, як фахівці можуть заохотити дітей, з якими вони працюють як індивідуально, так і в групах, до участі в ухваленні рішень, які їх стосуються. У цьому посібнику дотримано підходу, в основу якого покладено процес встановлення діалогу між дорослими фахівцями та дитиною.

Посібник Ради Європи з питань участі дітей «Слухай – Дій – Змінюй» призначений для фахівців, які працюють з дітьми в школах та інших освітніх установах, лікарнях та інших медичних закладах, в закладах альтернативного догляду, службах захисту дітей, міграції, підтримки сім’ї, притулках, а також у дошкільних закладах. Він призначений для соціальних працівників, учителів, суддів, адвокатів, працівників міграційних служб, психологів, державних службовців, молодіжних працівників і працівників з догляду за дітьми в денний час.

Закон і Бізнес