Закон і Бізнес


Не в грошах стимул...

Які чинники здатні вбити мотивацію на роботі


Невпевненість у завтрашньому дні також відбиває у співробітників всяке бажання працювати ефективно.

№22 (1528) 29.05—04.06.2021
Марина БОРИСОВА, DW
3859

Мотивація співробітників визначає їх ефективність. Що, крім рівня зарплати, може позбавити мотивації навіть найбільш цілеспрямованого?


Опитування свідчать, що для співробітників німецьких компаній грошовий чинник далеко не найважливіший, і на першому місці стоять можливості для самореалізації. Але не варто применшувати його значення, адже невдоволення зарплатою швидко позначається на атмосфері в колективі, відзначається в дослідженні National Business Research Institute.

Так само як і відсутність уваги. Наприклад, якщо начальник не згадав  про ваш день народження. Мова навіть не про подарунки. Досить сказати спасибі за виконану роботу.

Якщо на співробітника обрушується потік листів, дзвінків і нарад, то він швидко розуміє, як неефективно проводить час, не встигаючи вирішити важливі завдання. Звідси відчуття незадоволеності: весь день у справах, але без видимих результатів.

Розмова на підвищених тонах, часті зриви, хаотичність у прийнятті рішень — усе це зовсім не надихає команду. Стрес, постійна напруга, почуття незадоволеності можуть підірвати настрій будь-якого колективу.

Також, як не дивно, на мотивації позначається відсутність живого спілкування. Без нього співробітники починають відчувати себе втраченими. Пандемія тільки посилила цю проблему.