Закон і Бізнес


В Офісі Генпрокурора перевірять, як розслідують пікетування суду


.

26.05.2021 13:46
2368

Стан розслідування фактів пікетування Дніпровського апеляційного суду, звинувачення суддів у домовленостях та отриманні неправомірної вигоди й висловлення погроз та закликів до застосування насильства перевірять в Офісі Генпрокурора.


Відповідне звернення Вища рада правосуддя направила за повідомленням про втручання в професійну діяльність голови цього суду Наталії Деркач, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, раніше суддя поінформувала ВРП, що до Дніпровського апеляційного суду надійшли матеріали провадження разом із клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали Самарського районного суду міста Дніпра стосовно, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).  

Під час розгляду справи приміщення суду пікетували громадяни, що звинувачували суддів у домовленостях та отриманні неправомірної вигоди за прийняття рішень, висловлювали погрози та заклики до застосування насильства стосовно суддів, у тому числі поширені через соціальну мережу. 

На виконання вимог статті 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голова Дніпровського апеляційного суду надіслала до Генерального прокурора повідомлення про втручання у діяльність суддів Дніпровського апеляційного суду щодо здійснення правосуддя. За повідомленням Центральна окружна прокуратура Дніпра внесла відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочала розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 377 КК за фактом можливої погрози насильством, знищенням чи пошкодженням майна суддів, їхніх близьких родичів у зв’язку з їхньою діяльністю, пов’язаною зі здійсненням правосуддя. 

На цей час досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває.

Враховуючи, що повідомлені обставини можуть завдати шкоди авторитету правосуддя, ВРП звернулася до Офісу Генпрокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні.

Закон і Бізнес