Закон і Бізнес


Кабмін закрив авіасполучення з Білоруссю


.

25.05.2021 15:44
2013

Кабінет Міністрів України запроваджує заборону на виконання авіаційних перевезень між Україною та Республікою Білорусь з 00 год. 00 хв. 26 травня 2021 року.


Офіційною метою такого рішення Кабміну (за наявною інформацією це протокольне доручення) називається забезпечення безпеки авіації та суспільства, передає «Закон і Бізнес».

Згідно з оприлюдненою Міністерством інфраструктури України інформацією (текст рішення Кабміну наразі відсутній), встановлено заборону на:

- здійснення будь-яких видів польотів з/до між пунктами призначення розташованих на території України та Республіки Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами;

- виконання будь-яких видів польотів українськими експлуатантами у повітряному просторі Республіки Білорусь.

Передумовою цьому стали події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський опозиціонер Роман Протасевич.

Виконання протокольного доручення покладено на Мінінфраструктури, Державіаслужбу, ДП «Украерорух». 

Державам та приватним компаніям у Мінінфраструктури обіцяють надати підтримку у перебудові маршрутів через український повітряний простір.

Закон і Бізнес