Закон і Бізнес


В твої 4 вікна


.

№22 (1528) 29.05—04.06.2021
12283

Кажуть, понеділок — день тяжкий. Особливо для перенавантажених суддів, що нині годинами опісля 18-ї затримуються у своїх кабінетах. Проте на початку робочого тижня суддя побачив, що йому пощастило.


17 травня голова Приморського районного суду м.Одеси Сергій Кічмаренко увійшов до свого робочого кабінету і побачив, що одне з чотирьох вікон, розташоване в безпосередній близькості від робочого столу, прострілене з невідомої зброї. 

Виходячи з характеру пошкодження скла, законник зробив висновки, що траєкторія польоту кулі була спрямована чітко по ньому. На думку С.Кічмаренка, інцидент стався в період з вечора 14 травня по ранок 17-го. 

Він негайно повідомив про подію службу судової охорони й Головне управління національної поліції в Одеській області, зателефонувавши на номер 102. Того ж дня зареєстрували кримінальне провадження за ч.1 ст.377 Кримінального кодексу (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо судді).

Законник повідомив Вищу раду правосуддя (№2203/0/6-21), що цей інцидент він пов’язує зі службовою діяльністю, а також перебуванням у його провадженні низки резонансних кримінальних справ.