Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 24-29 травня


.

24.05.2021 08:57
1797

Цього тижня на засідання збереться Вища рада правосуддя з метою вирішень кадрових питань, відрядження до судів, притягнення судді до дисциплінарної відповідальності й заслуховування скарг, Вища школа адвокатури, Асоціації адвокатів України з кримінального права та процесу, Асоціація правників України, Верховний Суд та Асоціація розвитку суддівського самоврядування України організують фахові навчальні заходи.


24 травня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має розглянути 2 дисциплінарні справи та визначитись із 17 висновками щодо наявності підстав для відкриття нових.

Пройде круглий стіл «Порушення прав громадян та забудовників з боку ДАБІ». Його організовує комітету з будівельного права Національної асоціації адвокатів України.

25 травня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Крім питань відрядження до двох судів, вона також має визначитися з притягненням судді до дисциплінарної відповідальності та заслухати одну скаргу на рішення дисциплінарної палати. 

Онлайн-трансляція «Методи вирішення трудових спорів: переговори, медіація, суд». Лектори Вищої школи адвокатури розкажуть про правове регулювання медіації та інші види альтернативного врегулювання спорів.

26 травня

Засідатимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом у них заплановано заслухати дві дисциплінарні справи та вивчити 58 скарг на дії суддів.

Пройде перша «Нарадча WEB: «Місія екстрадиція» Захід організовують комітет Асоціації адвокатів України з кримінального права та процесу та підкомітет з міжнародного співробітництва.

Розпочнеться перша щорічна арбітражна конференція Української арбітражної асоціації. Міжнародні юристи, представників арбітражних інститутів, науковці, судді із понад 12 різних юрисдикцій розкажуть про найголовніші тренди, що впливають на розгляд арбітражних справ у всьому світі.

27 травня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. За його результатами один суддя має піти у відставку, а ще двоє спробують оскаржити рішення палати про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Транслюватиметься вебінар «Практика ВС щодо іпотечних спорів». Захід організовує Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Розпочнуться чергові засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Упродовж трьох днів планується розглянути загалом 95 скарг на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

У Вищій школі адвокатури запропонують марафон вебінарів «Трудовий фриланс». Йтиметься про техніку безпеки та матеріальну відповідальність при дистанційній і надомній роботі, особливості та порядок встановлення гнучкого режиму робочого часу. 

Працюватиме комітет Асоціації правників України з процесуального права. Обговорюватимуться нагальні питання щодо зловживань процесуальними правами, недоліки Господарського кодексу та останні зміни щодо впровадження електронного судочинства.

28 травня

У столиці пройде Business protection 2021 — A2B Forum. Під час форуму, який збирає Асоціація адвокатів України, експерти обміняються досвідом і кращими практиками щодо захисту бізнесу, представлять успішні справи і розберуть стратегії роботи.

У Києві відкриється XІ щорічна конференція корпоративних юристів (юрисконсультів). Під час цього заходу Асоціації правників України обговорюватиметься цифровізація документообігу, електронне судочинство, технології для оптимізації роботи тощо. 

У Вищій школі адвокатури можна прослухати курс щодо корупційних правопорушень. Аналізуватимуться підстави для виправдання у справах про порушення встановлених законом обмежень щодо сумісництва, одержання подарунків, використання службової інформації.

Закон і Бізнес