Закон і Бізнес


Не час для ігор


№21 (1527) 22.05—28.05.2021
2229

До початку літніх Олімпійських ігор залишилося 2 місяці. І чим ближче ця дата, тим голосніше протести — проти їх проведення. Лікарі і прості японці вже не раді, що саме Токіо випала така честь.


Асоціація, що складається з приблизно 6 тис. працюючих у столиці Японії лікарів, уважає за необхідне скасувати Олімпіаду. Аргумент той самий, що був і при перенесенні ігор на рік, — пандемія.

Асоціація закликає організаторів ігор провести консультації з Міжнародним олімпійським комітетом з тим, щоб зовсім скасувати Олімпіаду. Раніше ще одна медична організація, яка об’єднує лікарів, які працюють у Японії, оголосила, що безпечне проведення ігор неможливе.

З цим згодні щонайменше 43% японців, як засвідчило недавнє соціологічне опитування, опубліковане газетою Asahi. При цьому кількість жителів Японії, які підтримують прагнення уряду й оргкомітету провести Ігри цього літа, скоротилося за місяць удвічі — з 28 до 14%.

Раніше віце-президент МОК Джон Коутс заявив, що ігри в Токіо пройдуть у безпечній обстановці, завдяки підготовленому організаторами «олімпійському міхуру» для захисту спортсменів і японського народу. Хоча вже ясно, що свята спорту, яким завжди вважалася Олімпіада, у нинішніх умовах не вийде.