Закон і Бізнес


До стажу роботи у ССО зараховуватиметься служба у правоохоронних органах


.

21.05.2021 12:21
4624

Строк проходження служби у правоохоронних та інших державних органах включиться до стажу роботи у ССО. Це має дозволити встановлювати співробітникам судової охорони надбавки за стаж служби, а також надавати їм додаткову оплачувану відпустку.


Володимир Зеленський підписав Закон №1417-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу працівників Служби судової охорони», який Верховна Рада ухвалила 27 квітня 2021 року, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Документ зараховує до стажу роботи у Службі судової охорони часу проходження служби у правоохоронних та інших державних органах, поширює дію Дисциплінарного статуту Національної поліції України на працівників Служби судової охорони та визначає, що їхню підготовку та підвищення рівня кваліфікації здійснює Національна школа суддів. Також закон надає право працівникам Служби на відстрочку від призову на строкову військову службу та дозволяє їм створювати професійні об’єднання та профспілки.

Закон і Бізнес