Закон і Бізнес


Як оподатковувати доходи адвоката дослідили вчені


Примірники монографії направлено до рад адвокатів.

17.05.2021 10:37
2769

Побачила світ монографія «Адвокатська діяльність як об’єкт податково-правового регулювання», у якій доводиться необхідність доповнення Податкового кодексу статтею 178-1 «Особливості оподаткування доходів від здійснення адвокатської діяльності».


Авторами дослідження є завідувач кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Академії праці, соціальних відносин і туризму, член Комітету НААУ з питань верховенства права, д.ю.н. адвокат Юрій Оніщик та адвокат, кандидат юридичних наук Ірина Садовська.

Монографію присвячено теоретико-прикладним засадам податково-правового регулювання адвокатської діяльності та формуванню обґрунтованих пропозицій з удосконалення законодавства у цій сфері.

Розглянуто адвокатську діяльність як категорію наукового пізнання та об’єкта податково-правового регулювання, вивчено генезис та розвиток податково-правового регулювання адвокатської діяльності, розкрито сутність та правову природу оподаткування доходу від здійснення адвокатської діяльності, визначено податково-правовий статус адвоката, виявлено особливості правового регулювання оподаткування доходів від здійснення індивідуальної адвокатської діяльності, встановлено особливості правового регулювання оподаткування доходів від здійснення адвокатської діяльності в організаційно-правових формах адвокатського бюро та адвокатського об’єднання, проаналізовано зарубіжний досвід податково-правового регулювання адвокатської діяльності, сформульовано напрями вдосконалення податково-правового регулювання адвокатської діяльності.

Монографія може бути цікавою для адвокатів, податкових органів, суддів, науковців, здобувачів вищої освіти, а також для всіх, хто цікавиться питаннями правового регулювання оподаткування доходів від здійснення адвокатської діяльності.

Закон і Бізнес