Закон і Бізнес


Літо не відміняється!


Напевне, не стільки можливість поїсти досхочу, а саме сонце і море ваблять туристів на берег Анталії, де зараз уже до +30 C.

№19-20 (1525-1526) 15.05—21.05.2021
5025

Літо — не той період, коли потрібно занадто вже боятися вірусів. Куди гірше, якщо «захворіє», а точніше не одужає, економіка. Тому влада Туреччини має намір з настанням літа офіційно відкрити основний туристичний сезон.


Як заявив міністр культури і туризму країни Мехмет Ерсой, навіть попри жорсткий локдаун, який оголошений до 17 травня, «бути зараз туристом в Туреччині — велика перевага». Мовляв, відкриті всі музеї і пам’ятники старовини, а відвідувачів набагато менше.

І запроваджені обмеження уже дали свої результати: за даними статистики, захворюваність знизилася майже удвічі. Утім, ситуація в туристичній галузі не така оптимістична. Деякі країни припинили регулярні рейси до Туреччини, що позначилося на доходах готелів та суміжних сфер обслуговування.

Так, за минулий сезон представники туристичної галузі втратили майже 65% прибутку, і не хочуть повторити. Найбільш постраждав один із популярних курортів — Анталія. Торік у регіон приїхали всього 3 млн туристів замість звичайних 15, пише DW.

Тому в місцевій організації готельєрів уже спростували інформацію про те, що після скасування повного локдауну в країні відмовляться від системи all inclusive. Хіба що трохи вдосконалять її: для дотримання санітарних умов гості як і раніше не зможуть самостійно класти в свої тарілки бажані страви. Їх замовлення виконають співробітники ресторанів, щоб клієнти не бралися руками за одні ті самі прилади.