Закон і Бізнес


Приватизацію кожному


.

№19-20 (1525-1526) 15.05—21.05.2021
3167

У парламенті хочуть врегулювати порядок приватизації житла та житлового приміщення у гуртожитку шляхом закріплення на законодавчому рівні основних вимог до переліку документів, вартості послуги, строків та підстав для відмови.


У проекті «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства у відповідність із Законом України «Про адміністративні послуги» (№5468) йдеться, що видача свідоцтва про право власності на квартиру чи будинок, житлове приміщення у гуртожитку визначається як платна адміністративна послуга. А за послуги потрібно платити: за видачу свідоцтва права власності на житло буде справлятися адміністративний збір у розмірі 22,7 грн.

Отримати таку послугу можна буде у районних відділеннях ЦНАП або в уповноваженого органу. Громадянин, який виявив бажання приватизувати квартиру чи кімнату в гуртожитку, повинен розпочати зі збору чималого пакета документів. 

Крім стандартних паспорту, ІПН та документа, що підтверджує родинні зв’язки, знадобиться технічний паспорт на житло, копія ордера на вселення, документ, що підтверджує не використання житлових чеків для приватизації, заяву-згоду тимчасово відсутніх членів сім’ї, наймача на приватизацію житла. Також слід буде надати ще й копію договору найму та/або оренди житла, а також довідку з відміткою про відсутність захворювання на туберкульоз.