Закон і Бізнес


Нардепи визначили представника для обрання директора БЕБ


.

12.05.2021 16:52
2316

Обирати директора Бюро економічної безпеки у складі комісії з проведення відповідного конкурсу за квотою Верховної Ради буде екс-правоохоронець з адвокатським посвідченням Олексій Ушаков.


Народні депутати визначилися із його кандидатурою на спеціальному відкритому засіданні Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Під час співбесіди О.Ушаков, розповів, що має 15-річний стаж роботи в правоохоронних органах. «Останнім моїм місцем роботи був підрозділ захисту економіки управління Національної поліції. Втім, у зв’язку зі скороченням штату я був звільнений», - повідомив він під час засідання. Під час співбесіди кандидат робив наголос на своєму досвіді у сфері боротьби з економічними злочинами, який стане в пригоді. Крім того, стало відомо, що 26 квітня цього року він також отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Крім того, виходячи зі слів представника ВР у комісії, разом з ГО «Волонтерський Рух» Спільна Мета» він займається громадською діяльністю. Судячи зі сторінки у Фейсбуці ціль ГО боротьба з незаконними забудовами в місті Одесі.

У рейтинговому голосуванні він набрав 9 голосів, а у результативному 12. Загалом кандидатів до складу комісії було 7.

Нагадаємо, що після ухвалення у другому читанні та в цілому закону «Про Бюро економічної безпеки» (на базі проекту №3087-д) було ліквідовано податкову міліцію.

Засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності можна переглянути за посиланням.

Закон і Бізнес