Закон і Бізнес


Гуманний розстріл


.

№19-20 (1525-1526) 15.05—21.05.2021
3372

У Південній Кароліні затвердили альтернативний спосіб виконання смертного вироку. Тепер у засуджених до вищої міри покарання буде право самому обрати спосіб страти.


Це питання було винесено на обговорення законодавчого органу штату через дефіцит смертельних ін’єкцій і дискусій щодо їх гуманності. Згідно з новим законом, у разі нестачі ін’єкцій, в’язням запропонують зробити вибір між електричним стільцем та розстрілом, передає Associated Press.

Схвалений палатою представників документ є дещо зміненою версією проекту, раніше підтриманого сенатом штату. Тому закон без перешкод буде повторно схвалений сенатом і спрямований губернатору, який вже пообіцяв його підписати.

На даний момент у тюрмах штату перебувають 37 засуджених до вищої міри покарання. Троє з них вичерпали можливість апеляційного перегляду і, як наслідок, мають бути страчені.

Південна Кароліна стане четвертим штатом США, де буде дозволений розстріл як вища міра покарання. Однак очікується, що нові правила проведення страти будуть оскаржені в судах.