Закон і Бізнес


Щеплення привілеїв


.

№19-20 (1525-1526) 15.05—21.05.2021
2580

Німецький парламент схвалив нові правила карантину для тих, хто отримав щеплення або перехворів на коронавірус. Вони отримають певні привілеї у разі «аварійного гальма».


На ці категорії осіб не поширюватимуться дія комендантської години, обмежень на соціальні контакти, а також їм не будуть потрібні експрес-тести, наприклад, для відвідування магазинів, перукарень або музеїв. При цьому щеплені, а також ті, хто перехворів, не звільняються від обов’язкового носіння захисних масок і дотримання дистанції в 1—2 м по відношенню до інших громадян, повідомляє DW.

Документ був прийнятий урядом ФРН 4 травня. Після схвалення бундесратом нові правила можуть вступити в силу вже 9 травня, заявив раніше міністр охорони здоров’я країни Йенс Шпан.

Наприкінці квітня в Німеччині були прийняті поправки до закону про захист населення від інфекційних хвороб (Infektionsschutzgesetz, IfSG), що передбачають єдині для всієї країни правила щодо посилення заходів боротьби з коронавірусом («аварійне гальмо»). Так, для округів та міст з високим рівнем інфікування передбачені нічна комендантська година, закриття шкіл і більш суворі обмеження для роботи магазинів.