Закон і Бізнес


Обмін валют відтепер не треба декларувати як видатки і правочини


.

30.04.2021 12:07
4375

Держслужбовцям відтепер не потрібно включати до декларації як видатки і правочини операції з обміну валют, а також не треба повідомляти про них, як про суттєві зміни в майновому стані.


Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих аспектів декларування» (проект закону від 26.02.2021 зареєстрований під №5173), передає «Закон і Бізнес».

Згідно з документом, новим пунктом доповнюється стаття 36 Закону України "Про запобігання корупції». Він запроваджує нижню межу у чверть прожиткового мінімуму, до якого передавати в управління цінні папери акціонерного товариства–резидента України не потрібно.

Крім того, держслужбовцям тепер не потрібно включати до декларації як видатки і правочини операції з обміну валют. Такі операції не потребують і повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Не включатимуться до декларації як об’єкти нерухомості приміщення громадської приймальні народного депутата, якщо воно є державною комунальною власністю і перебуває в оренді або на іншому праві користування. 

Із переліку осіб, щодо яких проводиться спеціальна перевірка і повна перевірка декларації виключено радників Голови Верховної Ради України. 

Крім того, закон виводить з-під декларування номери рахунків, на яких обліковуються некомпенсовані заощадження Ощадного банку СРСР, хоча самі суми заощаджень й надалі необхідно декларувати.

Закон і Бізнес