Закон і Бізнес


Чи потрібна ТУ ДСАУ?


.

№18 (1524) 01.05—14.05.2021
3168

Великі суди не проти перебрати на себе розпорядчі функції територіальних управлінь Державної судової адміністрації. Проте інші вважають, що слід залишити існуючу схему.


Такі висновки можна зробити із обговорення з судами Вінницької області, яке ініціювала Рада суддів. Адже деякі делегати з’їзду висловлювалися за ліквідацію ДСАУ через незадовільний стан фінансування судової влади.

В РСУ пообіцяли, що такі наради відбудуться з кожною областю, аби дізнатися думку суддівської спільноти з кожного регіону щодо оцінки діяльності територіального управління. «Власне, мова ведеться про те доцільно, чи недоцільно залишати за ТУ ДСАУ розпорядчі функції у частині фінансування і матеріально-технічного забезпечення судів», — сказав голова РСУ Богдан Моніч.

Начальник ТУ ДСАУ у Вінницькій області Василь Білик коротко поінформував про діяльність управління і зазначив, що говорив це для того, аби голови судів усвідомлювали, що потрібно буде їм робити у разі передачі функцій управління судам.

Прикметно, що більшість із голів судів, які взяли участь у нараді, не виявили бажання займатися господарськими питаннями, якими опікується управління. Натомість у Вінницькому апеляційному суді не проти передачі йому функцій ТУ ДСАУ, якщо буде доданий штат працівників. А Вінницький міський суд хоче спробувати в якості експерименту адмініструвати свої кошти.