Закон і Бізнес


Службовий ейджизм


.

№18 (1524) 01.05—14.05.2021
4116

Люди стали довше жити, отже можуть і довше працювати на благо держави. Бо якщо їх виганяти на пенсію в 65 років, це буде дискримінацією за віком або ейджизмом.


Проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№5422) передбачає підвищення граничного віку перебування на дипломатичній службі та службі в органах місцевого самоврядування

Як відомо, наразі з 65-ти до 70 років збільшено граничний вік для повноважень судді Конституційного Суду. Також можуть працювати до 70 років і на державній службі. Натомість дипломати і працівники органів місцевого самоврядування у цей перелік не включені. 

Тож нардепи пропонують усунути цю дискримінацію та дозволити очільникам органів місцевого самоврядування та суб’єктам призначення дипломатів залишати досвідчених службовців на роботі до 70 років. А для цього щороку перепризначати їх на посаду без жодного конкурсу.

До речі, для суддів обмеження у 65 років установлені Конституцією. Тож виходить, що вони залишаться чи не єдиною категорію, яку дискримінують за ознакою віку.