Закон і Бізнес


Прибуткове місце


.

№17 (1523) 24.04—30.04.2021
3308

Де б не працювати, аби не працювати. За таким принципом 67-річний чоловік тривалий час перебував у штаті лікарні одного з італійських міст.


Під час перевірки фінансова гвардія Італії виявила кілька випадків масового фіктивного влаштування на роботу в лікарні м.Катандзаро в південній області Калабрія. Один із 7 притягнутих до відповідальності значився працівником управління пожежної безпеки установи. Але з 2005 року не провів на роботі навіть години.

Як пише газета Corriere della Sera, випадок із 67-річним фіктивним працівником є рекордним для Італії. За 15 років «служби» італієць заробив €500 тис. 

Крім того, розслідування встановило, що керівництво терпіло таку поведінку через залякування, які дозволяли прогульникові уникати дисциплінарних стягнень. Один зі співробітників пригадав, як якась «дуже видатна людина» з’явилася в офісі й пригрозила чиновнику проблемами для нього та його сім᾽ї, якщо той дасть хід справі лжеспівробітника.

Місцева прокуратура вже оголосила про завершення розслідування щодо керівництва госпіталю. Їм готують обвинувачення у зловживанні службовим становищем, фальсифікації та вимаганні.