Закон і Бізнес


Сумне свято


Зрештою, день народження — тільки раз на рік, і батькам не хочеться позбавляти дитину свята.

№17 (1523) 24.04—30.04.2021
2940

В умовах локдауну влаштувати дитині день народження в багатьох федеральних землях Німеччини виявилося просто неможливо. Проте батьки знаходять способи, як зробити цей день святковим, не порушуючи закону.


Так, чимало німецьких сімей зробили акцент на декораціях. Наприклад, перетворили квартиру на один день у джунглі. У хід також ідуть гірлянди, кульки, торти...

Правда, далеко не всі батьки вважають, що подібна мішура може компенсувати свято з друзями. І чим старша дитина, тим складніше знайти альтернативу. Адже торт із пальмою порадує, скоріше, малюка. Підлітку, звичайно, важливіше спілкування, пише DW.

Але і в цьому випадку є варіанти. Наприклад, коли друзі приходять в гості по одному за обумовленим графіком. Адже у ФРН під час жорсткого локдауну діє правило, що запросити можна тільки одну людину.

Інші креативно підійшли до зовнішніх атрибутів свята. Щоб не залишати без уваги іменинника, багато сімей поставили біля входу будинку плакати, наприклад: «В Анни сьогодні день народження, посигнальте їй, будь ласка». Дехто залишав побажання на асфальті різнокольоровою крейдою.

Заповнити дефіцит спілкування спробували і за допомогою сучасних технологій. Спілкування по смартфону або планшету, безумовно, стало однією з альтернатив. За весь рік пандемії по даним Bitkom, німці відправили за допомогою месенджерів 300 млрд повідомлень, серед яких, звичайно, були і «Happy Birthday!» або «Alles Gute zum Geburtstag».