Закон і Бізнес


Собача агітація


.

№17 (1523) 24.04—30.04.2021
2853

Для перемоги на виборах усі засоби гарні. Так вирішили деякі індійські політики й залучили до агітації за себе місцевих бродячих собак, чим вразили виборців.


У середині квітня в соцмережах почали з’являтися фото бродячих собак з індійського штату Уттар-Прадеш. Ні, жителі обурювалися не тим, що влада не відловлює тварин, а агітаційними плакатами, які були прикріплені до їх спин, пише India Times.

Такою рекламою скористалися як мінімум два політики, чиї зображення були розміщені на бродячих «бігбордах». Зоозахисники та місцеві жителі сприйняли таку агітацію як неприпустиму і зажадали від поліції розібратися з креативної рекламою.

В інтерв᾽ю журналістам один з кандидатів заявив, що не поділяє народного гніву. Адже нічого поганого він цим собакам не зробив. «Використовувати бездомних тварин у ході кампанії не заборонено законом. Ми не завдаємо їм шкоди, навпаки, ми їх годуємо», — сказав політик.

Як відреагувала поліція на заяви захисників тварин, не повідомляється. Але жителі вже могли висловити своє ставлення до кандидатів, проголосувавши на першому із 4 етапів виборів, які триватимуть тут до 29 квітня.