Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 26-30 квітня 2021 року


.

26.04.2021 09:02
1916

Цього тижня Вища школа адвокатури, Національна школа суддів та Асоціація адвокатів України влаштують освітні заходи, а Вища рада правосуддя заслуховуватиме дисциплінарні справи й вирішуватиме кадрові питання.


26 квітня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується заслухати одну дисциплінарну справу та 18 нових скарг на дії суддів.

Збереться круглий стіл «Не тільки школа: критичні проблеми протидії булінгу в Україні». Захід організовує комітетом із сімейного права Національної асоціації адвокатів України спільно із Центром «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури.

Засідатиме комітет Асоціації правників України з податкового та митного права. Аналізуватимуться санкції за Податковим кодексом, що діють із 1.01.2021, зокрема, «умисні» дії, які обтяжують відповідальність.

Семінар-практикум «Етичні дилеми в суддівській діяльності». Навчання проводить львівське регіональне відділення Національної школи суддів у співпраці з нідерландським Центром міжнародного співробітництва.

Вища школа адвокатури запропонує марафон вебінарів «Дисциплінарні стягнення». Лектори розкажуть про підстави застосування дисциплінарного стягнення, його оскарження, строки притягнення, а також проаналізують помилки, яких припускаються роботодавці.

27 квітня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Один суддя може отримати подання про призначення, а інший — поїхати у відрядження до іншого суду. Також Рада розгляне одну скаргу на рішення дисциплінарної палати.

Вебінар «Актуальні питання при зверненні сторони захисту до судового експерта». Спікерами заходу, який організовує львівське відділення Асоціації адвокатів України, стануть представники Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

28 квітня

Засідатиме перша і тертя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Вони розглядатимуть 4 дисциплінарні справи, зокрема одну — щодо трьох суддів Вищого антикорупційного суду. Крім того, буде вивчено 82 скарги на дії суддів.

Пройде дискусія «Інтелектуальна власність як механізм розширення доступу до лікарських засобів в умовах пандемії». Її організовують комітет з інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України спільно з НДІ інтелектуальної власності НАПрН України та Національною асоціацією патентних повірених.

Відбудеться онлайн-захід «Дискреційні повноваження та їх межі». Його організовує комітет Асоціації правників України з конституційного права, адміністративного права та прав людини.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати курс «Дифамаційні спори». Слухачі дізнаються про можливі способи захисту честі і гідності, визначення та пошук відповідача в справі, а також особливості доказування розміру завданих збитків.

Вебінар Жіночого клубу Асоціації адвокатів України «ЗМІ — союзники адвоката». Йтиметься про імідж і репутацію, про те, як публічність процесу допомагає його виграти, а також що медійність дає самому адвокатові.

29 квітня

Працюватиме Вища рада правосуддя. На порядку денному — розгляд однієї скарги, а також вивчення підстав для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Пройде ІР-breakfast «Інтелектуальна власність у кіновиробництві». Захід відбудеться за ініціативою комітету з інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України.

Транслюватиметься вебінар «Банкрутство фізичних осіб». Його організовує відділення Асоціації правників України в Рівненській області.

30 квітня

Вебінар «Дотримання особистих кордонів в адвокатській діяльності». Лектор Вищої школи адвокатури підкаже як не потрапити у «трикутник Карпмана» («драматичний трикутник»), а також розкаже про морально-етичні правила давання порад і консультацій. 

Закон і Бізнес