Закон і Бізнес


Пам'ятні та сувенірні монети України


.

16.04.2021 19:56
2032

Особливою популярністю в Україні користуються сувенірні монети. Часто їх купують на подарунок для близьких людей чи колег по роботі.


Важливо не попастися на підроблені чи браковані. Для того, щоби цього уникнути, купуйте лише в офіційних банківських установах, таких як Банк Південний. До прикладу, на офіційному сайті (https://bank.com.ua/monety-i-metaly) є можливість ознайомитися з наявними монетами, прочитати їх опис та дізнатися відразу ціну.

Як купити сувенірні монети?

Продаж монет заслуговує особливої уваги. Як уже було вище сказано, для того, щоби придбати, необхідно звертатися виключно до перевірених та офіційних установ. Оскільки часто можна натрапити на підробки.

Що стосується банківських установ, то є два способи, як придбати сувенірні монети. Можна зробити замовлення online (залишите заявку і менеджер з вами зв’яжеться) або відразу завітати до відділення та обрати для себе варіант.

В чому особливість?

Для виготовлення різних видів монет використовують різні техніки. Найпоширенішою технологією є штампування. Цей метод дозволяє якісно виконати роботу та найчіткіше передати всю суть малюнку й напису. Сувенірні монети, як правило, виготовляють методом штампування та із металів: срібло або золото.

У випадку, якщо тираж невеликий, майстри практикують інший метод – гравіювання. Таким способом легко виготовляти під замовлення і, якщо є потреба, зробити це у максимально короткий термін.

Також можно зустріти метод фотогравіювання. Суть методу полягає у тому, що на комп’ютері вимальовується трафарет, який згодом переноситься на монету. Варто наголосити, що такий метод дозволяє випускати незначний тираж (до 10 тисяч екземплярів).

Традиційною та водночас особливою технологією вважають ювелірне лиття. З допомогою цього методу виготовляють вироби найскладнішої форми. Крім того, техніка лиття є досить дорогим задоволенням. Відповідно, монети, виготовленні нею, коштують немало.

Останнім часом стали відчутно популярними монети, які виготовлені методом нанесення гарячих емалей. Вони виглядають досить яскраво та по-особливому, оскільки розмальовують фахівці їх вручну акриловими фарбниками. Великою перевагою такого типу є невисока ціна.

Сувенірні монети: цікаві факти

PROMOTED