Закон і Бізнес


На долонях у захисника


№16 (1522) 17.04—23.04.2021
2223

Людину завжди тягнуло вгору, щоб з висоти побачити все навкруги як на долоні. До кінця року така можливість з’явиться ще в одному з міст Бразилії.


У Енкантада зводять статую Ісуса Христа, яка за задумом творців буде вище, ніж знаменитий монумент «Христа-Спасителя» в Ріо-де-Жанейро. Її висота повинна скласти 43 м, пише Бі-Бі-Сі.

Монтаж монумента «Христа-захисника» почався у 2019 році, а недавно в статуї з’явилися голова і розпростерті руки. Ширина статуї від долоні до долоні становить 36 м.

Проект фінансується через пожертви компаній і приватних осіб. Його вартість оцінюється приблизно у $350 тис. В Асоціація друзів Христа, яка ініціювала будівництво, заявляють, що статую завершать до кінця року.

За загальною висотою новий монумент буде поступатися лише статуї «Благословення Христа» в Індонезії (її висота — 52,55 м разом з п’єдесталом) та монументу «Христа-царя» в Польщі (52,5 м разом з насипом). Хоча якщо враховувати висоту тільки статуї, то вона стане найвищою у світі.

Але головною особливістю стане ліфт, розміщений усередині. З його допомогою відвідувачі зможуть піднятися на оглядовий майданчик на висоті 40 м, що на рівні грудей рятівника.