Закон і Бізнес


До комітету ООН проти катувань оберуть 5 українців


.

15.04.2021 14:14
3059

П`ятеро українських експертів у галузі захисту прав людини будуть відібрані до комітету Організації об`єднаних націй проти катувань.


Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, передає «Закон і Бізнес». 

Основними вимогами до кандидатів є високі моральні якості й визнана компетентність у галузі прав людини. Експерти обиратимуться державами-сторонами, при цьому увага приділятиметься й справедливому географічному розподілу та доцільності участі кількох осіб, що мають юридичний досвід. 

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі з відбору кандидатів до складу Комітету ООН проти катувань, мають до 14 травня 2021 року надіслати до Міністерства юстиції України заповнену аплікаційну форму встановленого зразка, згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», а також англійською та українською мовами у форматах WORD та PDF мотиваційний лист, інформацію та копії документів, що підтверджують знання офіційних мов ООН, освіти, досвіду роботи, професійного рівня, репутації, наукових досліджень у сфері компетенції Комітету ООН проти катувань та копію паспорту громадянина України. 

Експертів обиратимуть 7 жовтня 2021 року в ході проведення 18-ї зустрічі держав-сторін Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання відбудуться вибори 5 членів Комітету ООН проти катувань на період 2022-2025 років на заміну тих експертів, термін повноважень яких завершується 31 грудня 2021 року. 

Довідково: Комітет ООН проти катувань створено відповідно до статті 17 Конвенції. 

Закон і Бізнес