Закон і Бізнес


Як зареєструвати шлюб з іноземцем – пояснення Мін`юсту


.

13.04.2021 15:06
2605

Якщо ваш коханий чи кохана нетутешні, не варто засмучуватися й відкладати весілля. Адже у сучасному світі ні національність, ні різне громадянство не стають на заваді шлюбу й утворення нової родини.


Як укласти шлюб з особою, що має інше громадянство – роз`яснювали у Міністерстві юстиції, передає «Закон і Бізнес».

Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» визначено, що іноземці мають ті ж права і свободи, що і громадяни України. Єдиною додатковою умовою для іноземців при поданні заяви про державну реєстрацію шлюбу є підтвердження законності перебування в Україні.

Щоб укласти шлюб, у міністерстві радять іноземцеві подати паспорт або паспортний документ; у разі якщо особа раніше перебувала у шлюбі –  також документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним. Крім того, іноземцеві варто надати документ, що підтверджує законність перебування на території України.

Всі документи, видані компетентними органами іноземних держав, повинні бути завірені апостилем чи мати консульську легалізацію в тій країні, в якій вони були видані.

Документи, що складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську, засвідченими в установленому порядку.

Закон і Бізнес