Закон і Бізнес


«Маски — для рабів!»


.

№15 (1521) 10.04—16.04.2021
2935

Позивач не хотів надівати «маску раба» та сліпив відповідача прожектором. Далі чоловік заявив про повалення конституційного ладу й порадив законниці поводитися правильно.


У провадженні Добропільського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа про захист честі, гідності та ділової репутації. Суддя Владлена Корнєєва, якій передали дану справу, призначила підготовче засідання, проте позивач від початку поводився дивно. 

Під час першого ж засідання він виявляв неповагу як до головуючої, так і до відповідача — направляв у очі прожектор відеозаписувального пристрою. На наступному відмовлявся надівати маску, мовляв, то «маска раба». Заявляв, що не визнає постанови Кабінету Міністрів, «оскільки це не закон». Тож В.Корнєєва порушує його права, примушуючи надіти маску. 

Законниці довелося оголосити технічну перерву в засіданні, щоб зафіксувати вчинене позивачем правопорушення. 

Проте навіть поліцейським, котрі приїхали на виклик Судової охорони, було несолодко. Позивач не давав наряду оформити правопорушення — заявляв, що в тих посвідчення з підробленими державними символами й вони не мають повноважень складати протокол. 

Пізніше він заявив поліцейським про кримінальний злочин В.Корнєєвої — «повалення конституційного ладу». Коли після тривалої перерви засідання продовжилося, позивач, котрий так само перебував у залі без маски, сказав: «Якщо суддя буде вести себе по-іншому, а не так, як раніше, відвід їй не буде заявлено». Це вже було розцінено Фемідою як тиск, про що і повідомлено Вищу раду правосуддя (№1563/0/6-21) та Генерального прокурора.