Закон і Бізнес


Київський суддя, що прощав «п’яне водіння», відбувся попередженням


12.04.2021 16:24
3766

Суддю, який неодноразово звільняв водіїв від адміністративної відповідальності за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, покарано попередженням.


Відповідне рішення Друга Дисциплінарна палата ВРП ухвалила 12 квітня, передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що ВРП розглянула провадження стосовно судді Дарницького районного суду Андрія Скуби за фактами неодноразового звільнення осіб від адміністративної відповідальності за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. 

Палата дійшла висновку, що звільнення суддею від покарання осіб, які вчинили таке правопорушення, без наведення вмотивованих підстав свідчить про те, що такі дії судді завдали шкоди авторитету правосуддя.

12 квітня 2021 року ВРП вирішила притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді попередження. Рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя може бути оскаржене до Вищої ради правосуддя відповідно до статті 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Закон і Бізнес