Закон і Бізнес


Акумулятор ноутбука заряджається на кілька секунд, а потім зупиняється? Виправте це в 4 кроки


.

07.04.2021 20:44
4851

1. Перевірте гніздо, адаптер та акумулятор; 2. Видаліть драйвер; 3. Розрядити акумулятор; 4. Оновіть BIOS.


Рішення 1: Перевірте гніздо, адаптер та акумулятор

Кожного разу, коли ви стикаєтесь із такою проблемою, завжди рекомендується перевірити обладнання, перш ніж ми зможемо перейти до вирішення проблем, пов’язаних із програмним забезпеченням. А саме, найпоширенішими причинами непослідовної зарядки є:

Тож обов’язково ретельно огляньте все. Для кращого розуміння стану працездатності акумулятора ви можете завантажити сторонній інструмент, який називається  BatteryInfo View, і провести поглиблені показники стану. За нашим досвідом, якщо ви маєте акумулятор для ноутбука старше 2 років, швидше за все, він вимирає, і вам слід його замінити. Гарантійне обмеження становить десь близько 300 циклів зарядки або 18 місяців використання. Можливо покупка нового акумулятора вирішить вашу проблему. Визначити потрібну батарею для вашого ноутбука легко, ви можете завантажити програму, яка покаже модель вашої батареї. Або вибрати акумулятор для ноутбука в магазині, де можна знайти деталі по моделі ноутбука.

З іншого боку, якщо ви нещодавно придбали ноутбук та / або можете підтвердити, що все є як слід щодо роз’єму, адаптера, материнської плати чи акумулятора, тоді ми можемо перейти до додаткових кроків.

Рішення 2: Перевстановіть драйвер

Здається, рідко буває проблема, яка певним чином не включає драйвери. У цьому випадку драйвер акумулятора, сумісний із Microsoft ACPI, є причиною зупинки зарядки. Цей пристрій призначений для контролю використання батареї та забезпечення в режимі реального часу поведінки акумулятора Windows. Однак є дві причини, чому це може не працювати належним чином:

Обидва сценарії означають одне і те ж: вам потрібно буде позбутися цього. Однак це не так просто. Існує ціла послідовність, якій потрібно буде дотримуватися, щоб вирішити цю проблему. Ось як це зробити:

  1. Від'єднайте зарядний пристрій і вимкніть ноутбук.
  2. Вийміть акумулятор і знову підключіть зарядний пристрій.
  3. Увімкніть ноутбук.
  4. Клацніть правою кнопкою миші кнопку "Пуск" і відкрийте "Диспетчер пристроїв".
  5. Розгорніть розділ «Акумулятори».
  6. Клацніть правою кнопкою миші на пристрій акумулятора, що відповідає стандарту Microsoft ACPI, і видаліть його.
  7. Вимкніть ноутбук знову і від'єднайте зарядний пристрій.
  8. Вставте акумулятор і знову підключіть зарядний пристрій.
  9. Включіть ноутбук знову і система повинна перевстановити драйвер.

Крім того, ви можете видалити програмне забезпечення, пов'язане з акумулятором, що надається OEM. Наприклад, Samsung має інструмент, який називається «Battery Life Extender», який обмежить відсоток зарядки до 80%, щоб продовжити час автономної роботи.

Це може змусити вас подумати, що щось не так. Інші можуть надати вам неправильні показники (кажучи, що акумулятор не заряджається, хоча це і робиться), тому варто спробувати видалити все і покладатися на системні ресурси, а не на сторонні інструменти.

Рішення 3: Розрядіть акумулятор

Стандартна літій-іонна батарея заздалегідь визначена для роботи до 300 повних циклів перезарядки. Це означає, що для його зношування потрібно 300 повних зарядки. Зараз користувачі рідко збираються повністю розряджати акумулятор і заряджати його знову до 100% або регулярно, хоча це, мабуть, найкращий спосіб продовжити термін служби акумулятора.

Крім того, постійні півцикли можуть викликати ажіотаж у допоміжному програмному забезпеченні та перешкоджати заряду акумулятора. Іншими словами, розряд має кілька ролей, і це може допомогти вам вирішити проблему. Дотримуйтесь наведених нижче вказівок, щоб повністю розрядити акумулятор і, сподіваємось, вирішити проблему:

  1. Заряджайте акумулятор якомога більше і від'єднуйте зарядний пристрій постійного струму.
  2. Використовуйте ноутбук, доки батарея повністю не розрядиться.
  3. Після вимкнення ноутбука не виймайте акумулятор.
  4. Натисніть і утримуйте кнопку живлення приблизно 60 секунд.
  5. Вставте акумулятор ще раз і підключіть зарядний пристрій постійного струму.
  6. Не вмикайте ноутбук, доки батарея повністю не зарядиться.

Якщо проблема не зникне, а послідовність зарядки все одно припиняється, ви все ще можете зробити одне, перш ніж звернутися до професійної допомоги.

Рішення 4: Оновіть BIOS

Нарешті, є добре відома проблема з деякими ноутбуками Toshiba, які мали подібні симптоми. Користувачам вдалося вирішити це шляхом оновлення BIOS. А саме, застаріла версія BIOS може спричинити роботу акумулятора та збій системних показань. І це, включає зупинку в послідовність зарядки. Отже, щоб вирішити цю проблему, вам потрібно оновити прошивку вашої материнської плати і почати звідти.

PROMOTED