Закон і Бізнес


АМКУ взявся за ціни на таксі у Києві


07.04.2021 14:31
2001

Антимонопольний комітет України розпочав дослідження різкого зростання цін на послуги таксі в Києві від першого дня локдауну. Чиновники бачать ознаки зловживання монопольним становищем.


Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький на своїй сторінці у Facebook, передає «Закон і Бізнес».

«АМКУ почав дослідження щодо дотримання учасниками ринків надання послуг з перевезення пасажирів в Києві, а також організації таких перевезень (за допомогою застосунків, веб-сайтів)», – заявив чиновник.

Він говорить, що київські служби таксі миттєво скористалися рішенням міської влади про обмеження перевезень у громадському транспорті через загрозливий епідемічний стан. Через це вартість замовлення зросла вдвічі-тричі у перший же день обмежень. 

Значне підвищення цін може свідчити про ознаки зловживання монопольним становищем. За словами голови територіального відділення, «ситуація може свідчити про наявність в діях  перевізників та особливо організаторів таких перевезень можливих ознак порушення, передбаченого частиною третьою статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання) та/або частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (зловживання монопольним (домінуючим) становищем)».

«Скарг в наше відділення надійшло дуже багато. Особливо вразила киян цінова політика компаній Убер, Болт і Уклон, що мають левову частку замовлень у Києві…Не можна ігнорувати таку кількість скарг», – додає Хмельницький.

Закон і Бізнес