Закон і Бізнес


Чим більше, тим ефективніше


Нардепи хочуть перенести ТУ з Мелітополя до Запоріжжя.

№15 (1521) 10.04—16.04.2021
4675

У парламенті взялися за підвищення ефективності роботи Державного бюро розслідувань. Законодавці пропонують збільшити кількість територіальних управлінь, відповідно й кадрів, і розширити коло тих, хто може використовувати зброю.


У пояснювальній записці до проекту №5302 йдеться, що поширення територіальної юрисдикції одного підрозділу на кілька областей створює перешкоди в процесі ефективного ведення слідчих дій. Адже інколи слідчі ДБР змушені долати 150—200 км заради однієї процесуальної дії. 

Окрему увагу в проекті приділено ТУ ДБР м.Мелітополь. Мовляв, Мелітопольський міськрайонний суд не в змозі забезпечити належний фаховий розгляд клопотань бюро щодо санкціонування окремих процесуальних дій. Бо часто трапляються випадках, коли судді остерігаються приймати «об’єктивні рішення». Саме тому нардепи хочуть перенести це ТУ з Мелітополя до Запоріжжя. 

Автори також пропонують збільшити граничну чисельність рядового і начальницького складу переважно слідчих та оперативних підрозділів на 400 осіб.

Окрім розширення штату, нардепи пропонують збільшити коло працівників ДБР, які зможуть носити, зберігати та використовувати вогнепальну зброю. У першу чергу мова йде про підрозділи фізичного захисту.